Forum » Genel Fikir ve Öneriler

Öneri: Scrobbler Hakkında..

• [Utente eliminato] ha detto...
    • Utente
    • Nov 17 2008, 8:58

Öneri: Scrobbler Hakkında..

Last.fm scrobbler, online profilimizde dinlemiş olduklarımızı bilgisayarın local ortamına kendine özgü bir dosya formatı olarak veya txt dosyası olarak aktarabilse mesela. Böylece özellikle kullanıcı adı değiştirmek isteyen arkadaşlar mağdur olmamış olur kanaatindeyim.

• Herhangi bir döküman olarak bir yere kaydetmesi aslında çok skrop sayısı olan (kullanıcı adını değiştirmek isteyen) kullanıcıların pek işine yaramayabilir, tek tek onların dinlenip aktarılmasının zor olduğunu düşünürsek ve sabit bir önbellek mekanizmasının da ayrıca ilgilenilmesi gereken birşey olduğunu da düşünürsek...

Kullanıcı adını değiştirmek isteyen kullanıcılarımız yeni hesap açtıklarında, 200 skrop sayısına ulaşana dek profillerinde bir "Dinleme Geçmişi Aktarma" opsiyonu görecekler. Bu opsiyon seçildiği ve onaylandığı zaman kullandığı müzik çaların belleğindeki dinlenen sanatçı/parça verileri profiline aktarılır. Yani profili çabuk doldurmanın hoş ve kolay bir yolu seçilmiş olur. Herkese tavsiye ediyoruz :)

"Ama benim müzik çalarımda başka insanlar da müzik dinledi, onların müziklerinin müzik çalar geçmişiyle aktarılmasını istemiyorum" diyecek olursanız da, unutmayın artık 2 hafta içinde değil, 2 sene ya da 2 dakika önce dinlemiş olun, arşivinizden sanatçı veya parçasını silebiliyorsunuz. Silme işlemi hakkında daha detaylı bilgi almak için http://www.lastfm.com.tr/help/faq?category=Kullan%25C4%25B1c%25C4%25B1+Profilleri adresini ziyaret edebilirsiniz.

Önerin için teşekkür ediyoruz ve bu başlığı "Genel Fikir ve Öneriler" forumuna taşıyoruz :)

• Arkadaşın önerisi daha işlevsel bana göre. Çünkü teknik sorunlardan dolayı kullandığımız müzikçalar programları silip-tekrar kurabiliyor veya farklı müzikçalar kullanmaya başlayabiliyoruz. Dinlediğimiz binlerce şarkı da bu şekilde kaybolabiliyor.

Gli utenti anonimi non possono inviare messaggi. Per inserire messaggi nei forum, accedi o crea il tuo account.